Üdvözli Önt a Tatabányai Többcélú Kistérségi Társulat!

Hírek

2020-04-15

Ellenőrzést tartottak az idősotthonokban

A Tatabányai Járási Egyesített Szociális Intézmények (TJ ESZI) idősek otthonaiban csaknem háromszáz ember ellátásáról gondoskodnak. Tizenkét órás váltásban több mint százan dolgoznak védőfelszerelésben, a szájmaszk használata kötelező. A Kormányhivatal Népegészségügyi Osztálya ezen a héten ellenőrzést tartott - mindent rendben találtak. Erről Mecsei Ilona, az ESZI vezetője számolt be.

Az otthon lakói közül azoknak, akik kórházi ellátás után térnek vissza, kialakítottak egy húsz ágyas izolációs részleget. Ők csak az itt eltöltött megfigyelési időszak után térhetnek vissza a szobáikba. Az otthonokban továbbra sincs koronavírussal regisztrált beteg.

A veszélyhelyzet idején harminc százalékos bérkiegészítést kapnak az ESZI azon szakmai és technikai dolgozói, akik többlet munkavégzéssel látják el a megnövekedett feladatokat. Mint azt Szücsné Posztovics Ilona polgármester elmondta, mivel járási ellátásról van szó, felkereste az érintett kistelepülések vezetőit és mindenki a támogatásáról biztosította őt ebben a kezdeményezésben. Így az ellátás tizenkét területén – az időskorúakkal, a hajléktalanokkal, a házi segítségnyújtásban részesülőkkel foglalkozók, a család és gyermekjóléti központban dolgozók közül összesen száznyolcvanan részesülnek bérkiegészítésben, ami havonta bruttó 12,6 millió Forintot jelent.