Üdvözli Önt a Tatabányai Többcélú Kistérségi Társulat!

Gyermelyen tanácskoztak a kistérség kulturális szakemberei

 

A Tatabányai Többcélú Kistérségi Társulás Kulturális Kerekasztalának tagjai Gyermelyen a Hivatal épületében tanácskoztak a további együttműködés lehetőségeiről.  A tatabányai kistérség tíz (Gyermely, Héreg, Környe, Szárliget, Szomor, Tarján, Tatabánya, Várgesztes, Vértessomló, Vértesszőlős) településének közművelődési szakemberei megismerkedtek a vendéglátó intézmény szakmai tevékenységével, továbbá meghatározták a szervezet számára az elkövetkezendő időszak feladatait.

A vendéglátó település részéről Tóth Ágnes, gyermelyi szabadidő szervező, kulturális szakember köszöntötte a jelenlévőket, aki kisfilm formájában bemutatta a település fő nevezetességeit, fő jellemzőit, majd a helyi intézmények, civil szervezetek hagyományőrző színes kulturális tevékenységét vázolta fel a kulturális szakemberek részére.  A találkozó során Cserteg István, az „Agora projekt” koordinátora-főmunkatársa, a Peron Music Alapítvány ügyvezetője röviden ismertette az Agora program várható eredményeit, részleteit, valamint kérte a kistérségi kulturális szakemberek együttműködését, segítségét a sikeres projektmegvalósításban, hogy a felújított Közművelődés Háza valóban a Vértes Agorájává, közösségi és kulturális központjává válhasson. Az Agora program nyújtotta további lehetőségekről Bereznai Csaba Tatabánya Megyei Jogú Város alpolgármestere nyújtott tájékoztatást a kulturális szakemberek részére, kihangsúlyozva a kistérségi közös forrásszervezés lehetőségét, a szakmai képzésekben valamint a kulturális erőforrások koncentrációjában rejlő lehetőségeket.

A találkozó második felében a közös kistérségi programok szervezésének lehetőségéről, valamint azok összehangolásáról, a települések által szervezett programok átjárhatóságáról, a rendezvények megvalósításában nyújtott együttműködésről folyt az egyeztetés. A tatabányai rendezvények kapcsán Juhász Ildikó, a Tatabánya Pont Rendezvényszervező és Turisztikai Iroda Közhasznú Nonprofit Kft. rendezvényszervező munkatársa kérte a kistérségi szakemberek együttműködését a programok közös megvalósításában.

A kistérségi összetartás eredményeként a települések sokszínű kulturális értékeit-hagyományait őrző csoportjainak műsora, kézműves szakembereinek munkája színesíthetné a tatabányai rendezvényeket. A meghívott közművelődési szakemberek ezúton szeretnék megköszönni a vendéglátó község, Gyermely település polgármesterének, szabadidőszervező-kulturális szakemberének a találkozó lebonyolításában végzett kitartó munkájukat, a színes program összeállítását, valamint a szíves vendéglátást.

A képzéssorozat a következő kistérségi kulturális kerekasztal találkozó alkalmával, 2012. január 9-én, a minőségorientációs alapelvek gyakorlati alkalmazásának tapasztalatainak felvázolásával és a már elsajátított ismeretek összegzésével fog zárulni.

 

ARCHÍVUM:

2012. január 09.- Képzéssorozat 3. előadása 

2011. november 28.- Képzéssorozat 2. előadása

2011. november 14. Képzéssorozt 1.előadás  

2011. október 3-i találkozó Környe

2011. áprilisi találkozó Héreg

2011. március 2-3-4. pályázatíró tréning BESZÁMOLÓ

2011. március 2-3-4. pályázatíró tréning KÉPEK

2010. november 29-i találkozó

2010. szeptember 27-i találkozó

2010. március 29-i találkozó