Üdvözli Önt a Tatabányai Többcélú Kistérségi Társulat!

 

KISTÉRSÉGI KULTURÁLIS MODELLPROGRAM


Kistérségi kulturális kerekasztal program

2006 novemberében a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus, valamint  a Tatabányai Többcélú Kistérségi Társulás együttműködésében kulturális tervezési folyamat kezdődött a Tatabányai kistérségben. Ennek elsődleges céljaként a következőket fogalmazták meg a partnerek:

  • A Tatabányai Kistérség településeinek kulturális szereplői (intézmények, civil szervezetek, egyházak, stb.) között megtörténjen a párbeszéd, együttműködés, partnerség kereteinek és gyakorlatának megteremtése.
  • Elkezdődjön a kistérségi szintű kulturális koncepció kidolgozása.
  • Megtörténjen a közös, partnerségi együttműködésen alapuló projektek kiválasztása, tervezése, kidolgozása, pályázati anyaggá való előkészítése.
  • Megtörténjen a szerepvállalók szakmai-módszertani felkészítése az együttműködésre, a közös célok megvalósítására, a projektek menedzselésére, a pályázatok megírására és a konzorciumokban történő eredményes működésre.

A tervezési folyamat első szakaszában megtörtént a kistérségi települések pillanatnyi kulturális helyzetképének rögzítése, Tatabányán és a kilenc községben lezajlottak a helyi kulturális élet szereplőinek részvételével tartott kerekasztal-beszélgetések.